Conferința de lansare a Centrul de educație și îngrijiri IGLOO

Comunicat de presă

București, 25 martie 2015, Centrul de educație și îngrijiri IGLOO

Inițiativa deschiderii unui centru de educație și îngrijiri vine în sprijinul mamelor cu copii între 5 și 9 ani, care participă la cursurile de formare profesională organizate de Brainstorming Consulting, în cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”. Acestea pot beneficia, prin intermediul IGLOO, de servicii after-school gratuite pentru copiii lor. Astfel pot avea timpul necesar să participe la cursuri, iar apoi să își caute un loc de muncă și să se angajeze.

20150324_132203 20150310_134927

IMG_1503 DSCN3466 DSCN3441

Imagineaza-ţi un loc în care îţi petreci timpul după şcoală; o casă plină de culoare, muzică, jocuri, râsete de copii şi mancare ca la bunica acasă. Temele le faci împreună cu alţi copii şi cu profesoara, care te ajută sa înţelegi ce ai de facut. Eşti mereu încurajat şi întrebat dac eşti fericit. Tot ce se întâmplă acolo te ajută să te cunoşti mai bine. Acest loc este Centrul de educație și îngrijiri IGLOO”  spune Laura Militaru, directorul educativ al Centrului.

baysitting IMG_1728

Beneficii pentru mămici, educație pentru cei mici

La Centrul de educație și îngrijri IGLOO, deschis în cadrul proiectului ”Trei generații pentru mâine”, copiii învață jucându-se. În același timp și doar la un etaj distanță, mamele lor învață să devină bone/ baby-sitter sau educatori specializați în cadrul unui curs interactiv livrat de formatori competenți. Totul, pe baza unui program care urmărește standardul ocupațional al acestor profesii și dobândirea unor abilități care le diferențiază. Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Participantele care finalizează cursurile de lungă durată (3 luni) beneficiază de o subvenție de 350 lei.

”Este extrem de motivant să vezi în fiecare zi oameni care trăiesc aventura cunoașterii, care cresc și își descoperă noi talente, nasc noi proiecte și prietenii. Invităm toate mamele din București și Ilfov, cu copii între 5-9 ani, care doresc să se califice în meseria de bonă/ babysitter să profite de oferta proiectului nostru: cursuri gratuite pentru mămici și servicii de educație și îngrijiri pentru copii. Aceste cursuri sunt cu atât mai necesare cu cât profesia de bonă a fost, la finele anului trecut, reglementată prin lege. Astfel, începând din martie 2015, numai persoanele care au diplomă recunoscută pot profesa în acest domeniu”, spune Ana Vasilache, managerul proiectului.

Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting și Centrul IGLOO găsiți pe http://b-storm.ro/, http://igloo.center/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting